3 sportvideo’s voor na je zwangerschap

sporten-na-je-bevalling-sportkanalen-youtube

Het is zeker niet het eerste waar je aan denkt als je net bent bevallen en is ook zeker niet aan te raden om gelijk na je bevalling te doen! Wanneer je weer wat meer ritme hebt en je buikspieren zijn goedgekeurd door de fysiotherapeut of verloskundige (om een diastase te voorkomen) kun je eens deze drie sportvideo’s bekijken en rustig aan beginnen. 

Ze hebben allemaal opties voor trainingen zonder springen en geven vaak ook alternatieven als een oefening (nog) te zwaar is.

Sporten na je zwangerschap

Je bent eerst helemaal in je eigen bubbel en geniet van je kleintje. Op een gegeven moment komt daar weer het huishouden bij, de nachten blijven vaak eerst ook best pittig en voor je het weet is je verlof voorbij en begint het leven weer. Je zult ook niet gelijk denken aan het sporten weer op te pakken, maar het is niet alleen het gezonde van sporten waarom het belangrijk is. Het is ook even een moment voor jezelf en geloof mij die heb je soms echt even nodig om het allemaal aan te kunnen.

Het fijne aan deze thuistrainingen is dat je niet weg hoeft van huis en dus de drempel lager is om toch eventjes dat moment te pakken. Je het op je eigen tempo kan doen en je kunt zelf kiezen hoelang je wilt trainen. Heb je een fysiek zware dag gehad, begin dan eens met een rustige training van een kwartier of een ontspannen yoga work-out. Zat je juist veel in je hoofd, dan kan het soms heerlijk zijn om het er even uit te zweten.

Handige YouTube kanalen

Ik heb speciaal voor jou drie Youtube-kanalen op een rijtje gezet. Deze kanalen kun jij na je zwangerschap gebruiken om het sporten weer op te pakken. 

Boho Beautiful 

De eerste, waar ik zelf al een aantal jaren echt fan van ben, is het kanaal van BOHO BEAUTIFUL. Zij heeft zowel yoga, pilates, yogalates (combinatie yoga en pilates) en meditatie oefeningen. De video’s variëren van 5 minuten tot 45 minuten en ze heeft veel geschikte video’s voor na je zwangerschap (beetje rustig aan beginnen). Zelf vond ik deze erg fijn om mee te beginnen:

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Growingannanas

Dit kanaal is super leuk met super fijne oefeningen die net wat intensiever zijn dan yoga of pilates. Zij heeft ook oefeningen die, wanneer je weer wat meer conditie hebt, ook nog uitdagend zijn. Ik begon, na goedkeuring van mijn verloskundige en fysiotherapeut met training zonder springen en vooral eerst gericht op de benen. Pas toen ik mezelf comfortabel genoeg voelde om ook weer wat meer buikspieren te doen ben ik bij haar ook de video’s voor buikspieren (van beginners tot intermediate) gaan doen.

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Fitnessblender

Dit kanaal heeft ook super handig de hoeveelheid verbrandde calorieën (schatting) en doet voor (bijna) alle oefeningen ook de beginners opties erbij. In de video hieronder zitten wel wat oefeningen voor de buikspieren, doe deze alleen als je goedkeuring hebt van de verloskundige/fysio en begin voorzichtig. 

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden

Gun het jezelf 

Het gaat er vooral om dat je ook weer wat tijd in jezelf investeert, als je het heerlijk vindt om te wandelen doe dat dan! De hierboven genoemde kanalen zijn tips, maar vind iets wat bij jou past en waar je van tot rust komt (alleen wel in beweging bent). Je lichaam heeft maanden een mooi kindje gemaakt en verdient hiervoor ook weer wat aandacht en self care!

You are a super mom! 

Liefs, 
Berber 

5 gezonde guilty pleasures(E-book)

Download deze handige recepten nu gratis. 

Andere blogberichten

Online Workshop
Gezonde voeding voor mee naar school

Wil jij meedoen aan deze workshop?

Voedingstraject aanvragen

Laat hieronder jouw gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!