Mijn 4 onmisbare keukenapparaten

koken-met-keukenapparaten

Ik deel graag met je welke 3 apparaten ik graag gebruik in de keuken. Als je het niet druk hebt met het runnen van een gezin, dan heb je het wel druk met een sociaal leven, werk of het huishouden. Wat dan misschien het laagste op je prioriteitenlijst staat is, koken.

Hoe makkelijk is het dan om een aantal super handige apparaten in huis te hebben die dit toch leuk en makkelijk maken. Zodat jij een gezonde maaltijd op tafel kan zetten, zonder daarvoor uren in de keuken te staan.

 

1. Phillips Avent Stomer 4-1

Dit apparaat maakt babyvoeding maken zo makkelijk. Vaak krijg ik terug van ouders dat ze het zo’n gedoe vinden om zelf de hapjes klaar te maken en daarnaast te koken voor zichzelf. Met deze stomer kun je ontdooien, verwarmen, stomen en blenden. Heb je geen zin om elke avond weer iets te moeten bedenken, maak dan grotere porties. Je kunt ze invriezen en zo heb je voor iedere dag een gezonde maaltijd voor je kind (zonder teveel gedoe).

TIP: Probeer zoveel mogelijk je kind hetzelfde te geven als jullie. Dit scheelt in voorbereiding. Eten jullie vanavond broccoli met aardappelen en kip. Maak dit dan ook voor je kindje (6 mnd +). Doe het in de stomer en je hebt er dan geen omkijken meer naar.

 

2. Slowjuicer 

Op insta deelde ik een tijdje geleden dat ik mijn dag vaak begin met een gembershot uit de slowjuicer. Vooral in de koudere maanden wanneer je weerstand lager is, is dit echt super fijn. Je kunt er natuurlijk ook lekkere groente/fruit sapjes mee maken en 2/3 dagen in de koelkast bewaren! Lekker om mee te nemen naar werk en je immuunsysteem een boost te geven.

 

3. Airfryer 

Misschien iets minder gezond, maar het leven hoeft niet alleen maar super gezond te zijn! Je kunt er vele kanten mee op. Ik maak er vaak gekruide aardappeltjes in (zelf gemaakt) of lekkere samosa’s (bladerdeeghapje met groente, knoflook, kruiden en aardappel). Binnenkort zal ik wat leuke recepten delen die je in de airfryer kunt klaarmaken.

 

4. Stoomoven/cooker

Dit is mijn favoriete keukenapparaat, je kunt er zoveel kanten mee op. Met een stoomoven blijven er meer vitaminen en mineralen in je voeding, je kunt er gelijk een hele maaltijd inzetten, je hebt minder vaat! Wat wil je nog meer? Even voorbereiden en dan in de stomer en zo heb je genoeg tijd over om nog iets voor jezelf te doen! Hier een prijs vriendelijke variant (je hoeft namelijk niet gelijk een inbouw oven aan te schaffen).


 

Maak het koken makkelijk & leuk

Er wordt niet van je verwacht (hoop ik) dat er elke dag een uitbreid 3 gangen menu op tafel staat. Veel belangrijker is, is dat het (grootste deel) gezond is voor jou en je gezin. Deze apparaten maken dat een stuk makkelijker en leuker!
en extra handjes zijn altijd fijn)! 

5 gezonde guilty pleasures(E-book)

Download deze handige recepten nu gratis. 

Andere blogberichten

Online Workshop
Gezonde voeding voor mee naar school

Wil jij meedoen aan deze workshop?

Voedingstraject aanvragen

Laat hieronder jouw gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!